Prajitura de Craciun cu ciocolata

Intr-un ibric, pus in bain-marie, se topesc ciocolata si untul. Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu zaharul. Cand amestecu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat: 125 gr ciocolata
  • 125 gr unt
  • 4 oua
  • 125 gr zahar
  • 75 gr faina
  • 75 gr alune
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema: 150 gr unt
  • 1 lingura cafea solubila
  • 1 lingura apa
  • 2 albusuri
  • 100 gr zahar tos
  • Pentru ornat: 50 gr migdale

Mod de preparare

Intr-un ibric, pus in bain-marie, se topesc ciocolata si untul. Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu zaharul. Cand amestecul s-a albit, se adauga ciocolata si untul topite, faina, praful de copt si migdalele rasnite. Intr-un castron, se bat albusurile spuma tare si se incorporeara usor in crema. Se imbraca in pergament o forma si se toarna compozitia. Se coace la foc potrivit o ora. Cand este gata, prajitura se rastoarna pe un gratar si se lasa la racit. Se prepara crema. Intr-un vas se amesteca cu apa calda cafeaua, se freaca pana se dizolva si apoi se pun 25 gr unt. Se amesteca pana se topeste untul. Intr-un vas tinut pe albusuri se bat 2 albusuri cu zaharul tos pana devin lucioase, apoi se toarna peste ele cafeaua si se amesteca. Intr-un alt vas se freaca untul pana devine cremos si se incorporeaza apoi, incet-incet in albusuri. Crema obtinuta se pastreaza la rece. Se scoate prajitura din cuptor, se lasa la racit si apoi se taie in 3 foi. Se ung foile cu doua treimi din crema. Cu crema ramasa se imbraca prajitura. Se decoreaza cu migdale taiate fin si se tine o noapte la frigider, inainte de a servi.


Alte retete de dulciuri: Prajitura cu foi si crema caramel Prajitura cu visine Prajitura alba ca zapada

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Muschiulet de porc cu sos de soia la tigaie

Imi place foarte mult acest muschiulet de porc. Este foarte fraged si se gateste imediat! Din el pregatesc foarte des...

Muschiulet de porc cu sos de soia la tigaie
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa