Prajitura de Craciun cu ciocolata

Intr-un ibric, pus in bain-marie, se topesc ciocolata si untul. Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu zaharul. Cand amestecu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat: 125 gr ciocolata
  • 125 gr unt
  • 4 oua
  • 125 gr zahar
  • 75 gr faina
  • 75 gr alune
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema: 150 gr unt
  • 1 lingura cafea solubila
  • 1 lingura apa
  • 2 albusuri
  • 100 gr zahar tos
  • Pentru ornat: 50 gr migdale

Mod de preparare

Intr-un ibric, pus in bain-marie, se topesc ciocolata si untul. Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu zaharul. Cand amestecul s-a albit, se adauga ciocolata si untul topite, faina, praful de copt si migdalele rasnite. Intr-un castron, se bat albusurile spuma tare si se incorporeara usor in crema. Se imbraca in pergament o forma si se toarna compozitia. Se coace la foc potrivit o ora. Cand este gata, prajitura se rastoarna pe un gratar si se lasa la racit. Se prepara crema. Intr-un vas se amesteca cu apa calda cafeaua, se freaca pana se dizolva si apoi se pun 25 gr unt. Se amesteca pana se topeste untul. Intr-un vas tinut pe albusuri se bat 2 albusuri cu zaharul tos pana devin lucioase, apoi se toarna peste ele cafeaua si se amesteca. Intr-un alt vas se freaca untul pana devine cremos si se incorporeaza apoi, incet-incet in albusuri. Crema obtinuta se pastreaza la rece. Se scoate prajitura din cuptor, se lasa la racit si apoi se taie in 3 foi. Se ung foile cu doua treimi din crema. Cu crema ramasa se imbraca prajitura. Se decoreaza cu migdale taiate fin si se tine o noapte la frigider, inainte de a servi.


Alte retete de dulciuri: Prajitura cu foi si crema caramel Prajitura cu visine Prajitura alba ca zapada

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa