Prajitura de gris cu ciocolata

Prepararea prajiturii cu gris si ciocolata incepe prin fierberea laptelui intr-o cratita, in care se toarna grisul in ploaie. Se lasa sa fiarba 3-4 m

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 50 gr gris
  • 3 pahare de lapte
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar tos
  • 100 gr jeleu de afine

Mod de preparare

Prepararea prajiturii cu gris si ciocolata incepe prin fierberea laptelui intr-o cratita, in care se toarna grisul in ploaie. Se lasa sa fiarba 3-4 minute pe foc moale, amestecand constant, apoi se ia vasul de pe foc si se adauga in gris ciocolata bucatele si jumatate din cantitatea de zahar. Se amesteca preparatul pana se topeste ciocolata. Se lasa sa se racoreasca. Se bat ouale intr-un bol, apoi se incorporeaza in gris. Se toarna compozitia intr-o forma din sticla termorezistenta, se pudreaza cu restul de zahar si se tine 20 de minute la cuptor.

Se scoate forma din cuptor si se serveste cu jeleu de afine. Alte retete de dulciuri:

Galusti cu prune

Chec pufos

Ciocolata de casa

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!