Prajitura de zahar ars

Pentru prajitura de zahr ars foile se fac din 3 oua intregi, o lingurita de otet, un varf de cutit de bicarbonat.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Crema:
  • zahar 250 g
  • 150 g unt
  • 2 linguri de faina
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri de cacao
  • Foile :
  • 3 oua intregi
  • o lingurita de otet
  • un varf de cutit de bicarbonat
  • 10 linguri de zahar
  • 250 g unt
  • faina cat cuprinde
  • nuci macinate si pralinate.

Mod de preparare

Pentru prajitura de zahr ars, crema se face in felul urmator: se pune la ars pana se rumeneste zahar 250 g, apoi se adauga 150 g unt si se mesteca mereu pe foc. Cand s-a topit, se pune treptat untul si 2 linguri de faina, se adauga 250 ml lapte si treptat, 2 linguri de cacao. Se amesteca pana se ingroasa, apoi se da la rece. Foile - 3 oua intregi, o lingurita de otet, un varf de cutit de bicarbonat si 10 linguri de zahar. Separat se freaca spuma 250 g unt, apoi, pe rand, se adauga restul, iar la urma faina cat cuprinde. Se face un aluat potrivit, apoi se formeaza trei foi pe dosul tavii.


Foile se umplu cu crema racita, iar la urma, pe deasupra se adauga tot crema si se presara nuci macinate si pralinate, iar prajitura de zahar ars se poate servi.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...