Prajitura delicioasa

Se bat 7 albusuri spuma tare impreuna cu zaharul. Se adauga apoi galbenusurile pe rand si se bate spuma in continuare. Se adauga apoi faina si se ame

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 gr faina
  • 180 gr nuca
  • 280 gr zahar
  • 7 oua
  • marmelada de caise
  • de zmeura si capsune
  • albusul de la 5 oua
  • 5 linguri zahar

Mod de preparare

Se bat 7 albusuri spuma tare impreuna cu zaharul. Se adauga apoi galbenusurile pe rand si se bate spuma in continuare. Se adauga apoi faina si se amesteca. Se torna compozitia in tava si se introduce apoi in cuptorul cald. Se presara nuca pisata deasupra cand este coapta prajitura, apoi se unge un strat subtire de marmelada de caise. Se presara peste al doilea strat de nuca iar deasupra se pune spuma de la 5 albusuri batute spuma tare cu 5 linguri de zahar. Se introduce din nou in cuptorul fierbinte si se lasa la copt, pana cand se intareste albusul.


Se taie in patrate, dupa ce s-a racit.

Alte retete:

Prajitura cu visine

Chec pufos

Prajituri simple

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...