Pentru prajitura cu stafide va trebuie oua, nuca macinata, zahar pudra, un praf de copt si faina.
Pentru prajitura delicioasa cu stafide, blatul se face din 4 oua, 100 g nuca macinata, 10 linguri de apa, 15 linguri de zahar pudra, un praf de copt, 150 g faina. Albusurile se bat spuma, adaugam zaharul pudra si galbenusurile pe rand, lingurile de apa pe rand, nuca, praful de copt si la urma faina. Se coace in tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Blatul rece se taie in doua.
Crema – se fierb 400 ml de lapte si punem in el o budinca de vanilie, 3 oua, 5 linguri de zahar si o vanilie. Se fierbe pe baie de aburi. Dupa ce s-a racit, o amestecam cu 250 g unt frecat spuma cu 10 linguri de zahar. In aceasta crema se adauga 200 g stafide inmuiate in 200 ml de rom.
Prajitura delicioasa cu stafide se serveste dupa ce s-a racit.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii