Pentru prajitura delicioasa Mimoza se bat 2 oua, 250 g zahar, 250 g smantana, 1 praf de copt, 250 g faina si coaja de la lamaie sau portocala.
Pentru prajitura delicioasa Mimoza se bat 2 oua, 250 g zahar, 250 g smantana, 1 praf de copt, 250 g faina si coaja de la lamaie sau portocala, se coace o foaie groasa si, atunci cand este rece, se taie in doua. Dupa aceasta, se pun 2 oua, 9 linguri de zahar, 9 linguri de lapte, 9 linguri de ulei, 2 linguri de cacao, o lingurita de bicarbonat si 300 g faina; se bat toate la un loc, se coace o foaie groasa, care se taie in doua.
Crema – se face o ciulama din 500 ml lapte cu 3 linguri de faina fierte, apoi se da la rece. Se amesteca 250 g unt cu 250 g zahar, se freaca cu 5 galbenusuri si se adauga ciulamaua rece, apoi se adauga o cana de nuca macinata. Se pun: o foaie alba, crema, foaie neagra, crema, foaie alba, crema si deasupra se aseaza foaia neagra rasa pe razatoare si amestecata cu zahar pudra.
Prajitura delicioasa Mimoza se poate servi dupa ce s-a racit.
Prima data cand le-am facut, mega bune, am facut dupa reteta Jamilei Reteta romaneasca
Desert poale-n brauOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj