Prajitura desteapta

Prajitura desteapta este o reteta delicioasa pentru care aveti nevoie d eurmatoarele ingrediente:oua, margarina, faina, lapte si zahar.

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 oua proaspete
  • 300 g zahar
  • 250 g margarina (sau unt daca nu folosesti margarina)
  • 225 g faina
  • 1 litru lapte caldut
  • 2 pliculete zahar vanilat

Mod de preparare

Margarina sau untul topesti la microunde sau la foc mic si lasi la racit, separi albusurile de galbenusuri.
Intr-un castron mai mare, pui galbenusurile si peste ele pui zaharul si zaharul vanilat, amesteci bine bine pana se incorporeaza toate si isi dubleaza volumul. Torni margarina (sau untul) topit/a si racit/a, amesteci din nou bine de tot pana obtii o compozitie omogena. Adaugi faina cernuta, pana obtii un aluat consistent.
Torni incet si cu grija laptele caldut amestecand incontinuu,pana obtii o compozitie mai subtire decat cea pentru clatite, albusurile le bati cu un praf de sare si le incorporezi usor in acest aluat.
Obtii o compozitie cam ca o smantana, o torni in tava unsa cu unt si tapetata cu faina exact asa cum este.
O dai la cuptorul incins cam 45-50 de minute.
Foarte important este ca in timpul coptului sa NU deschizi deloc usa cuptorului! Abia dupa cele 45 de minute poti deschide. Daca pe deasupra arata ca un pandispan si se tine de marginile tavii, atunci e gata, daca nu, o mai lasi un pic la copt. Imediat ce o scoti din cuptor, ea se va lasa un pic, asa si trebuie. O lasi sa se raceasca complet, dupa care o mai dai la frigider pentru cel putin o ora.


Se serveste rece.
Alte retete recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pate din ficat de pui

"picnicul bucatarasilor"

Pate din ficat de pui
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca