Prajitura Diplomat cu fructe

Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile bine cu un praf de sare. Fierbem zaharul si apa pana devin un sirop. Fierbinte il turnam peste alb

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua mari
  • 2 cesti zahar
  • 1 1/2 cesti faina
  • 3 linguri cacao
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri apa
  • un praf de sare
  • Crema diplomat:
  • 4 oua
  • 150-200 gr zahar
  • 500 ml frisca
  • 1 plic gelatina
  • Decor:
  • fructe(kiwi
  • mandarine
  • struguri
  • etc)
  • tort jelee transparent de la Dr Oetker

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile bine cu un praf de sare. Fierbem zaharul si apa pana devin un sirop. Fierbinte il turnam peste albusuri,si mixam continuu. Cand am terminat de turnat tot siropul, adaugam galbenusurile si uleiul.Amestecam faina cu cacaoa si o cernem deasupra. Amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza bine toata compozitia. Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina.Turnam aluatul, apoi il dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca.

Pentru crema:

Ouale impreuna cu zaharul se bat bine. Se pun la pe baie de abur, pana cand crema se ingroasa ca o smantana. Se lasa sa se raceasca.

Frisca se bate bine. Gelatina se pune la inmuiat in 3 linguri de apa sau suc de fructe. Se pune la incalzit (atentie sa nu fiarba), apoi se amesteca cu crema de ou. Adaugam si esenta. Se amesteca frisca cu crema de ou. Se tapeteaza tava cu folie de plastic. Se adauga blatul, apoi punem crema. Adaugam fructele in functie de ce model doreste fiecare. Preparam jeleul conform instructiunilor de pe plic.Il turnam caldut peste prajitura.


Se da la rece cateva ore. Se taie sub ce forma doreste fiecare.

Alte retete recomandate:

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval

Îmi plac foarte mult toate aceste ingrediente, așa că m-am gândit să le combin, pentru a face o mâncare...

Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa