Se sparg ouale si se freaca cu zaharul. Se adauga esenta de rom si pliculetul de zahar vanilat, apoi uleiul, putin cate putin. Se incorporeaza, trepta
Se sparg ouale si se freaca cu zaharul. Se adauga esenta de rom si pliculetul de zahar vanilat, apoi uleiul, putin cate putin. Se incorporeaza, treptat, praful de copt, apoi faina si se amesteca bine. Se obtine un aluat de consistenta crescuta. Se tapeteaza o tava cu putin ulei si putina faina (daca aveti tava antiaderenta, se unge doar cu putin ulei) si se intinde aluatul in tava.
Se curata merele, se taie bucati mari si se aseaza deasupra. Se presara putina scortisoara si se da la cuptor, la foc potrivit, timp de 30-35 de minute. Se lasa la racit, la temperatura camerei si apoi se portioneaza.
Se serveste rece, ca desert.
Alte retete de prajituri recomandate
Andra Mihail ne prezintă o rețetă delicioasă de tartă cu legume și brânză de capră, perfectă pentru un...
Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoarăGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa