Prajitura evreiasca

Ouale se bat spuma si se amesteca impreuna cu uleiul pus cate putin. Se asauga apoi putina sare, coaja de lamaie si faina. Aluatul se framanta bine,

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 1 cescuta de ulei
  • 150 gr faina
  • sare
  • coaja de lamaie
  • marmelada de caise

Mod de preparare

Ouale se bat spuma si se amesteca impreuna cu uleiul pus cate putin. Se asauga apoi putina sare, coaja de lamaie si faina. Aluatul se framanta bine, apoi se intinde o foaie, din care se taie cu gura paharului, diferite forme. Acestea se pun intr-o tava si se dau la cuptor, o jumatate de ora. Dupa ce s-au rumenit, se scot si se lipesc doua cate doua cu gem de caise.


Se servesc pudrate cu zahar.

Alte retete de dulciuri:

Tiramisu original Lapte de pasare Prajitura snikers

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...