Prajitura Ferdinand

Inmuiem drojdia in jumate de dl de lapte si putin zahar. Preparam aluatul din galbenusuri, zahar, sare, lapte, stafide, margarina, amestecul de drojdi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • ½ l lapte
  • 4 dkg dojdie
  • 4 galbenusuri de oua
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • Coaja razuita de la o lamaie
  • 1 punga de stafide
  • 1 kg faina
  • 10 dkg margarina
  • Pentru crema
  • 2 pachete de unt sau 1 pachet de margarina
  • 1 lingura de untura
  • 25 dkg zahar praf
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Inmuiem drojdia in jumate de dl de lapte si putin zahar. Preparam aluatul din galbenusuri, zahar, sare, lapte, stafide, margarina, amestecul de drojdie si faina cat cuprinde (cca. 1 kg), adaugam coaja de lamaie razuita. Lasam aluatul sa dospeasca o ora. Intre timp preparam crema: amestecam bine untul sau margarina, untura, zaharul pudra si zaharul vanilat. Intindem aluatul pe o suprafata presarata cu faina (aproximativ la jumate de cm grosime), si il ungem cu crema. Rulam aluatul si taiem felii de 3-4 cm. Cu partea taiata dedesubt le pozitionam intr-o tava. Le lasam sa dospeasca pana se incalzeste cuptorul. In timpul coacerii le ungem cu lapte cu vanilie, astfel vor deveni lucioase.
Alte prajituri recomandate:

Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni si frisca

Tort de capsuni

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de salau

  Daca este salau proaspat, putem sa punem si de o ciorba buna !!! Pentru aceasta aceasta ciorba, m-am inspirat din...

Ciorba de salau
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca