Prajitura Florica

Pentru prajitura Florica, 6 oua se bat cu 6 linguri de zahar, 5-6 linguri de faina, coaja si zeama de la o lamaie.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul I:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 5-6 linguri de faina
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • Blatul II:
  • 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 250 g nuca prajita si taiata
  • 50 g stafide si
  • cateva bucati de ciocolata
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • o lingura de  cacao sau
  • ness
  • 200 g de unt.
  •  

Mod de preparare

Pentru prajitura Florica, blatul I se face astfel: 6 oua se bat cu 6 linguri de zahar, 5-6 linguri de faina, coaja si zeama de la o lamaie. Se coace un blat care se taie in doua. Blatul II – se bat 6 albusuri cu 6 linguri de zahar, se adauga 250 g nuca prajita si taiata, 50 g stafide si cateva bucati de ciocolata. Se coace in tava tapetata.
Crema – se fierb pe baie de aburi 6 galbenusuri cu 200 g zahar si o lingura de cacao sau ness. Cand s-a racit se amesteca si cu 200 g de unt. Se ung blaturile, iar deasupra se toarna o glazura rece. Prajitura se face intr-o tava patrata.


Prajitura Florica se serveste dupa ce s-a racit, glazurata deasupra.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide