Prajitura Frantuzeasca

Prajitura Frantuzeasca este o prajitura pufoasa, cu fructe si crema delicioase, care poate fi servita atat la "ceaiul de la ora 5" cat si la orice fel de aniversare.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foi:
  • - 400 gr faina
  • - 150 gr zahar
  • - 150 gr unt/margarina
  • - 1 praf de copt
  • - 2 linguri cacao
  • - 200 gr smantana
  •  
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • - 6 albusuri
  • - 200 gr zahar
  • - 150 gr cocos
  •  
  • Ingrediente pentru crema:
  • - 400 ml lapte
  • - 6 galbenusuri
  • - 200 gr zahar
  • - 4 linguri faina
  • - 2 linguri amidon
  • - ½ pastaie vanilie
  • - 250-300 ml frisca
  • - 1 pliculet intaritor frisca
  •  
  • * visine fara samburi
  • * nuca de cocos

Mod de preparare

Intr-un vas se pune faina, peste care se adauga praful de copt, cacaoa, zaharul, untul sau margarina (la temperatura camerei), smantana si se framanta bine pana se obtine un aluat omogen. Se formeaza o bila care se imparte in 2 parti egale; se intind, pe rand, intre doua bucati de folie alimentara.
Se prepara umplutura astfel: se mixeaza albusurile cu un strop de sare iar cand acestea incep sa se intareasca se adauga zaharul. Se continua mixarea pana se obtine o spuma tare, dupa care se incorporeaza treptat, cu ajutorul unei spatule, nuca de cocos.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se aseaza prima foaie intinsa. Peste aluat se va intinde uniform umplutura, se vor aseza visinele, apoi se aseaza a doua foaie care se apasa usor pentru a nu se dezlipi dupa coacere si se da la cuptorul preincalzit circa 30-40 minute.

Pentru crema de vanilie se pun la fiert 300 ml lapte impreuna cu semintele de la pastaia de vanilie. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si faina amestecata in prealabil cu amidonul. Se adauga treptat restul de lapte (100 ml) si se continua mixarea. Inainte ca laptele sa inceapa sa fiarba se toarna peste compozitia cu galbenusuri, se amesteca bine dupa care se pune toata cantitatea inapoi pe foc mic. Se amesteca continuu pana cand crema se ingroasa. Cand este gata se acopera toata suprafata cu folie alimentara si se lasa sa se raceasca complet.
Se mixeaza frisca si in momentul in care incepe sa se intareasca se adauga intaritorul; se continua mixarea 2-3 minute.
In crema racita se incorporeaza treptat frisca batuta cu ajutorul unei spatule si se intinde peste prajitura racita.

Pofta buna! Sursa acestei retete este blogul culinar Delicious Flavours.


Se orneaza prajitura Frantuzeasca cu nuca de cocos si se lasa la rece cel putin cateva ore dupa care se poate portiona.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Rață înăbușită în suc de ananas

De vreo câteva săptămâni am descoperit gustul cărnii de rață. Super delicioasă! Sincer e prima oară, în viața mea,...

Rață înăbușită în suc de ananas
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca