Prajitura frantuzeasca cu mac

Foaia cu mac: amestecam ingredientele si le coacem la foc mediu la 180 de grade C la inceput, apoi la 150 de grade C. Foi: framantam ingredientele si

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru foile cu mac:
  • 6 oua
  • 4 dl zahar
  • 6 linguri de apa
  • 4 dl faina
  • 3 dl mac (nu trebuie macinat)
  • Coaja de la o lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru foi:
  • 30 dkg faina
  • 10 dkg zahar
  • 5 dkg margarina
  • 1 lingura de miere (topita)
  • 1 galbenus
  • 1 ou
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Pentru crema:
  • 1 plic zahar vanilat
  • 15 dkg zahar praf
  • 1 pachet de margarina
  • 1 l lapte
  • 3 plicuri budinca de vanilie
  • Ciocolata
  • Pentru glazura:
  • 16 dkg zahar praf
  • 2 linguri cacao
  • 20 dkg unt
  • 2 linguri de apa

Mod de preparare

Foaia cu mac: amestecam ingredientele si le coacem la foc mediu la 180 de grade C la inceput, apoi la 150 de grade C. Foi: framantam ingredientele si preparam 2 foi. Crema: amestecam zaharul vanilat cu zaharul pudra. Fierbem budinca de vanilie, o racim si o amestecam cu crema de margarina. Umplem foile. Ordine: foaie maro, foaie cu mac, foaie maro. Glazuram cu ciocolata.
Alte retete recomandate

Prajitura cu visine

Dulceata de capsuni

Tarta cu visine

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...