Prajitura glazurata cu cocos

Pentru prajitura glazurata cu cocos, totul se framanta cu putina smantana sau lapte, apoi se imparte aluatul in doua.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 2 linguri de cacao
  • 150 g zahar
  • 150 g unt
  • 1 ou si
  • praf de copt
  • 6 albusuri
  • 250 g zahar si
  • 200 g cocos
  • Crema:
  • 3 linguri de faina
  • 6 galbenusuri
  • 300 ml lapte
  • 250 g unt
  • 250 g zahar
  • Glazura:
  • 3 linguri de apa fierbinte
  • 8 linguri de zahar pudra
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de cacao.

Mod de preparare

Prajitura glazurata cu cocos se face in tava patrata. Totul se framanta cu putina smantana sau lapte, apoi se imparte aluatul in doua. Se aseaza primul blat in tava, peste care se pun 6 albusuri batute spuma, 250 g zahar si 200 g cocos. Se pune a doua foaie, se coace, iar peste ele, coapte si reci se toarna crema si glazura.
Crema pentru prajitura glazurata cu cocos se face astfel: se fierb 3 linguri de faina, 6 galbenusuri si 300 ml lapte; se face o crema groasa fiarta in care, dupa ce se raceste, se adauga 250 g unt frecat spuma cu 250 g zahar. Crema se aseaza peste blat, iar deasupra se toarna glazura rece. Glazura – 3 linguri de apa fierbinte, 8 linguri de zahar pudra, 2 linguri de ulei, 2 linguri de cacao.


Prajitura glazurata cu cocos se serveste dupa ce s-a intarit putin glazura.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...