Prajitura glazurata cu cocos

Pentru prajitura glazurata cu cocos, totul se framanta cu putina smantana sau lapte, apoi se imparte aluatul in doua.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 2 linguri de cacao
  • 150 g zahar
  • 150 g unt
  • 1 ou si
  • praf de copt
  • 6 albusuri
  • 250 g zahar si
  • 200 g cocos
  • Crema:
  • 3 linguri de faina
  • 6 galbenusuri
  • 300 ml lapte
  • 250 g unt
  • 250 g zahar
  • Glazura:
  • 3 linguri de apa fierbinte
  • 8 linguri de zahar pudra
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de cacao.

Mod de preparare

Prajitura glazurata cu cocos se face in tava patrata. Totul se framanta cu putina smantana sau lapte, apoi se imparte aluatul in doua. Se aseaza primul blat in tava, peste care se pun 6 albusuri batute spuma, 250 g zahar si 200 g cocos. Se pune a doua foaie, se coace, iar peste ele, coapte si reci se toarna crema si glazura.
Crema pentru prajitura glazurata cu cocos se face astfel: se fierb 3 linguri de faina, 6 galbenusuri si 300 ml lapte; se face o crema groasa fiarta in care, dupa ce se raceste, se adauga 250 g unt frecat spuma cu 250 g zahar. Crema se aseaza peste blat, iar deasupra se toarna glazura rece. Glazura – 3 linguri de apa fierbinte, 8 linguri de zahar pudra, 2 linguri de ulei, 2 linguri de cacao.


Prajitura glazurata cu cocos se serveste dupa ce s-a intarit putin glazura.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Gnocchi cu carnati de curcan

M-am inspirat dupa reteta lui Timea,a iesit ceva bun.

Gnocchi cu carnati de curcan
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca