Prajitura Greta Garbo

Untul se freaca impreuna cu zaharul, apoi se incorporeaza ouale pe rand, smantana, sarea si drojdia de bere. Se omogenizeaza compozitia, apoi se adaug

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300 gr unt
  • 600 gr faina
  • 2 oua
  • 150 gr zahar
  • 2 linguri de smantana
  • drojdie de bere
  • coaja de lamaie
  • Pentru crema:
  • 200 gr nuci macinate
  • 300 gr zahar
  • 400 gr gem de macese sau porumbe
  • Pentru glazura:
  • 2 linguri de cacao
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingurita de unt
  • coaja de lamaie
  • 1 lingura de rom

Mod de preparare

Untul se freaca impreuna cu zaharul, apoi se incorporeaza ouale pe rand, smantana, sarea si drojdia de bere. Se omogenizeaza compozitia, apoi se adauga faina in ploaie si se framanta bine aluatul format. Se imparte apoi aluatul in patru parti , din care se pune o foaie intr-o tava. Se unge cu gem de macese, se presara deasupra nuca macinata si se lasa la temperatura camerei pentru doua ore. Se introduce in cuptor si se lasa la copt 20 de minute. Dupa ce s-a copt, se scoate si se glaseaza cu amestec de cacao, zahar, apa si o nuca de unt, fierte impreuna zece minute. Se introduce din nou la copt 20 de minute, dupa care se lasa la racit. Se procedeaza la fel cu celelalte 3 foi, dupa care se asaza una peste alta si se unge ultima foaie cu gem mai mult. Se lasa apoi la racit si se taie in diferite forme geometrice.
Alte retete de dulciuri:

Turta dulce

Prajitura televizor

Prajitura snikers

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert sufleu de branza cu capsuni

Un desert rapid, ușor și tare bun.

Desert sufleu de branza cu capsuni
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca