Prajitura Györkönyi

Framantam componentele blatului si coacem 2 foi. Amestecam componenentele blatului si il coacem intr-o tava captusita cu hartie de copt. Ordinea de ar

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 230 g faina
  • 60 g margarina
  • 1 ou
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 10 g salicala ?
  • 100 g zahar pudra
  • 1 varf de cutit de zahar vanilat
  • 1 lingura de cacao
  • 1 dl smantana
  • Blatul:
  • 6 oua
  • 3 linguri de apa calda
  • 9 linguri de zahar
  • 9 linguri de faina
  • 1 varf de cutit de zahar vanilat
  • 2 linguri de nuca macinata
  • 1 varf de cutit de praf de copt
  • Crema:
  • 1 l lapte
  • 2 varf de cutit de praf de budinca de vanilie
  • 250 g margarina
  • 250 g zahar pudra
  • 1 varf de cutit de zahar vanilat
  • Deasupra:
  • Glazura de ciocolata
  • nuci maruntite si prajite

Mod de preparare

Framantam componentele blatului si coacem 2 foi. Amestecam componenentele blatului si il coacem intr-o tava captusita cu hartie de copt. Ordinea de aranjare a prajiturii este: 1 foaie maronie, crema, blat, crema, o foaie maronie. La urma ornam deasupra cu glazura si presaram nuci maruntite si prajite.
Alte retete prajituri recomandate

Tiramisu

prajitura cu visine

Prajitura capsuni

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...