Prajitura haioasa cu dulceata de trandafiri este deosebita prin aspect. Nu este deloc greu de pregatit si este potrivita pentru orice masa festiva. Puteti folosi pentru aceasta reteta de prajitura orice fel de dulceata.
Ingredientele mentionate pentru primul aluat se framanta cu pana pana se obtine un aluat omogen, dupa care se imparte in 6 parti egale. Pe blatul de lucru presaram faina, intindem fiecare bucata de aluat subtire, le ungem cu dulceata de trandafiri si presaram samburii de caise macinati. Le rulam strans si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt, lasand intre ele o distanta de un deget.
Apoi facem blatul cu cacao:
Se freaca spuma ouale cu zaharul. Adaugam uleiul si in "ploaie" laptele (foarte incet adica), apa de trandafiri si faina amestecata cu praful de copt si cacao.
Turnam aluatul peste ruladele asezate in tava si dam la cuptorul preincalzit la 180 de gradea celsius pentru 25-30 de minute.
Dupa racire feliile se taie perpendicular pe rulouri.
Poate fi decorata cu petale confiate de trandafiri sau cu glazura de trandafiri.
Pentru prepararea glazurii amestecam in 50ml sirop de trandafiri atata zahar praf incat sa obtinem un amestec de densitatea smantanii. Cu ajutorul unui cutit intindem glazura pe suprafata prajiturii si lasam sa se intareasca.
Descoperiti si alte retete cu trandafiri in cartea Degustare de trandafiri.
Serviti prajitura haioasa cu dulceata de trandafiri dupa ce s-a racit.
De vreo câteva săptămâni am descoperit gustul cărnii de rață. Super delicioasă! Sincer e prima oară, în viața mea,...
Rață înăbușită în suc de ananasOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj