Prajitura in forma de ochelari

Framanta faina cu untura/margarina, dupa care adauga galbenusurile si drojdia crescuta, incat sa obtii un aluat usor de framantat. Lasa-l la odihnit

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat: 500 g faina
  • 150 g untura/margarina
  • 3 galbenusuri
  • 30 g drojdie
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura zahar. Pentru umplutura: 3 albusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 150 g mac sau nuca
  • gem de caise

Mod de preparare

Framanta faina cu untura/margarina, dupa care adauga galbenusurile si drojdia crescuta, incat sa obtii un aluat usor de framantat. Lasa-l la odihnit 10-15 minute. Intinde 3 dreptunghiuri din aluat si unge-i cu gem. Prepara umplutura in urmatorul fel: bate albusurile spuma tare, adauga zahar pudra si mac, sau nuca macinata. Imparte crema in 3. Ruleaza partea mai lunga a dreptunghiului uns cu gem, incat la mijloc sa ramana o dunga de 2-3 cm. Unge aceasta dunga cu 1/3 din crema. Repeta aceasta manevra cu toate cele 3 foi, dupa care unge ruladele cu ou si aseaza-le in tava, una langa cealalta. Coace-le in cuptorul preincalzit.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca