Prajitura marmorata cu budinca

Prajitura marmorata cu budinca este pe atat de buna pe cat de bine arata. Puteti prepara aceasta reteta cu budinca, sau puteti face o crema de galbenusuri vanilata sau cu ciocolata. Este o prajitura delicioasa rapida si usoara.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • - 6 oua
  • - 180 gr zahar
  • - 50 ml ulei
  • - 100 ml apa
  • - 150 gr faina
  • - 100 gr faina grisata (in cazul in care gasiti
  • daca nu
  • folositi tot faina alba)
  • - 1 pliculet praf de copt
  • - 2 linguri cacao
  •  
  • Ingrediente budinca:
  • - 600 ml lapte
  • - 1 budinca de vanilie (sau care va place mai mult)
  • - 4 linguri zahar

Mod de preparare

Prima data vom pregati budinca (respecatand indicatiile de pe ambalaj) pentru a avea timp sa se raceasca. Din cand in cand amestecam, sa nu se formeze pielita deasupra sau acoperim cu o folie alimentara toata suprafata.
Mixam galbenusurile cu zaharul pana se deschide la culoare, adaugam treptat apa, apoi uleiul si continuam sa mixam. Incorporam cu ajutorul unei spatula faina amestecata cu praful de copt.
Albusurile se bat spuma tare cu un strop de sare, dupa care o incorporam treptat si usor in compozitia de galbenusuri.
Mai mult de jumatate din compozitie turnam intr-o tava (25X35cm) tapetata cu hartie de copt, iar in restul punem cacaoa, amestecam si turnam in fir subtire peste compozitia “alba”. Tragem usor cu furculita sa se amestece putin cele doua culori, apoi cu ajutorul unei linguri punem gramajoare din budinca de vanilie.
Dam tava in cuptorul preincalzit circa 40-45 minute, pana trece testul cu scobitoarea.
Dupa ce s-a racit complet este bine sa-l tinem la rece, deoarece riscam sa se altereze budinca.


Pofta buna!


Prajitura marmorata cu budinca se serveste felii, dupa ce s-a "odihnit" putin.

Sursa acestei retete este blogul culinar Delicious Flavours

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada de porc

Rulada de porc
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca