Prajitura moldoveneasca

Se ard intr-un vas 100 gr de zahar. Cand incepe sa fiarba se adauga miezul de nuca si se amesteca bine, dupa care se rastoarna si se lasa la racit. S

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr zahar
  • 100 gr nuca sau migdale
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura rom
  • 8 albusuri
  • 1 lingura faina
  • Pentru sos:
  • 1
  • 5 pahare lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 120 gr zahar
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingurita faina
  • 3 linguri esenta tare de cafea

Mod de preparare

Se ard intr-un vas 100 gr de zahar. Cand incepe sa fiarba se adauga miezul de nuca si se amesteca bine, dupa care se rastoarna si se lasa la racit. Se piseaza apoi si se pun la ars din nou 100 gr de zahar. Se bat tare 8 albusuri cu 100 gr zahar si se adauga nuca pisata, zaharul vanilat, o lingura cu faina si putin rom. Se toarna totul in vasul cu zahar ars si se fierbe pe baie de aburi, in cuptor. In acest timp se prepara sosul. Se freaca 120 gr zahar cu galbenusurile, se adauga faina, zaharul vanilat, laptele si esenta de cafea. Se pune totul pe foc mic si se lasa sa se ingroase.


Prajitura se serveste cu sosul racit.

Alte retete:

Ciocolata de casa

Prajituri simple

Lapte de pasare

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...