Se ard intr-un vas 100 gr de zahar. Cand incepe sa fiarba se adauga miezul de nuca si se amesteca bine, dupa care se rastoarna si se lasa la racit. S
Se ard intr-un vas 100 gr de zahar. Cand incepe sa fiarba se adauga miezul de nuca si se amesteca bine, dupa care se rastoarna si se lasa la racit. Se piseaza apoi si se pun la ars din nou 100 gr de zahar. Se bat tare 8 albusuri cu 100 gr zahar si se adauga nuca pisata, zaharul vanilat, o lingura cu faina si putin rom. Se toarna totul in vasul cu zahar ars si se fierbe pe baie de aburi, in cuptor. In acest timp se prepara sosul. Se freaca 120 gr zahar cu galbenusurile, se adauga faina, zaharul vanilat, laptele si esenta de cafea. Se pune totul pe foc mic si se lasa sa se ingroase.
Prajitura se serveste cu sosul racit.
Alte retete:
Ciocolata de casa
Prajituri simple
Lapte de pasare
Se stie ca sunt mare fan tortellini si ravioli . Despre chorizo ce sa va spun : l-am ridicat la gradul de ingredient...
Ravioli cu chorizo si mazare verdePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura