Prajitura mozaic cu rahat, nuca,gem de piersici

Este o prajitura foarte usor de facut, gustoasa, ideala pentru cei mici.

Portii
12
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (pentru o tava mare de aragaz)
  • Pentru foi:
  • 600g faina,
  • 1 margarina (250g),
  • 100g zahar,
  • 4 galbenusuri,
  • 1 cub mic de drojdie,
  • 150 ml lapte caldut.
  • Umplutura:
  • 1 kg rahat,
  • 4 albusuri,
  • 300 g nuca macinata,
  • 200g zahar,
  • 1 borcan gem de piersici.

Mod de preparare

Pentru foi se amesteca faina cu margarina, apoi drojdia dizolvata in laptele caldut,zaharul si galbenusurile.Se obtine un aluat din care se intind 4 foi.Intr-o tava unsa cu putin ulei se intinde prima foaie apoi se pune rahatul taiat cubulete dat prin faina, se intinde a doua foaie apoi pui albusurile batute spuma cu zaharul si nuca macinata, se intinde a treia foaie apoi intinzi gemul de piersici si a patra foaie.Abia acum se introduce tava la cuptor la foc potrivit pentru 35-40 minute.Dupa ce se coace se lasa la racit si apoi se pune glazura astfel topesti ciocolata cu untul si presari deasupra nuca macinata.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Desert Tiramisu

Cel mai rapid desert! Si atat de buuuun!

Desert Tiramisu
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos