Prajitura Musuroi

Piscotul: se freaca galbenusurile cu zaharul pina devine spuma, se adauga lamiia, praful de copt si faina, dupa aceea albusurile batute spuma. Se coac

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru piscot: 7 oua
  • 210 gr. zahar
  • 140 gr. faina
  • 1 lamiie
  • 1 praf de copt; Pentru crema: 2 galbenusuri
  • 70 gr. zahar pudra
  • 100 gr. unt
  • 50 gr. cicolata amara; Sirop: 150 ml cafea expresso
  • 2 fiole de rom; Pentru ornat: 100 ml frisca batuta
  • 50 gr. cicolata amara

Mod de preparare

Piscotul: se freaca galbenusurile cu zaharul pina devine spuma, se adauga lamiia, praful de copt si faina, dupa aceea albusurile batute spuma. Se coace in tava tapetata cu unt si faina, la foc potrivit. Cind se raceste piscotul, se insiropeaza cu cafeaua lichida amestecata cu rom si se pune urmatoarea crema deasupra: cele 2 galbenusuri frecate cu zaharul pudra, apoi cu unt si cu ciocolata amara topita. Se pune deasupra frisca batuta si se rade marunt cicolata amara.
Se serveste in cca 2 ore

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!