Prajitura Musuroi

Piscotul: se freaca galbenusurile cu zaharul pina devine spuma, se adauga lamiia, praful de copt si faina, dupa aceea albusurile batute spuma. Se coac

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru piscot: 7 oua
  • 210 gr. zahar
  • 140 gr. faina
  • 1 lamiie
  • 1 praf de copt; Pentru crema: 2 galbenusuri
  • 70 gr. zahar pudra
  • 100 gr. unt
  • 50 gr. cicolata amara; Sirop: 150 ml cafea expresso
  • 2 fiole de rom; Pentru ornat: 100 ml frisca batuta
  • 50 gr. cicolata amara

Mod de preparare

Piscotul: se freaca galbenusurile cu zaharul pina devine spuma, se adauga lamiia, praful de copt si faina, dupa aceea albusurile batute spuma. Se coace in tava tapetata cu unt si faina, la foc potrivit. Cind se raceste piscotul, se insiropeaza cu cafeaua lichida amestecata cu rom si se pune urmatoarea crema deasupra: cele 2 galbenusuri frecate cu zaharul pudra, apoi cu unt si cu ciocolata amara topita. Se pune deasupra frisca batuta si se rade marunt cicolata amara.
Se serveste in cca 2 ore

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...