Pentru prajitura Parisului in flacari se fac doua blaturi. Aceasta se face in tava patrata si este delicioasa.
Pentru prajitura Parisul in flacari, se fac doua blaturi. Blatul I - 5 oua, 5 linguri de zahar, 3 linguri de faina, 1 praf de copt si 2 linguri de cacao. Se coace in tava tapetata cu ulei si faina, iar cand este rece, se taie in doua. Blatul II – 6 albusuri batute spuma cu 10 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 150 g nuca macinata si o lingurita de bicarbonat; in loc de faina si nuca se pot adauga 150 g nuca de cocos.
Crema – se bat spuma 6 galbenusuri cu o cana de zahar si 50 ml de lapte; se fierbe pe baie de aburi pana se ingroasa. Rece, se incorporeaza in 250 g unt, apoi se adauga o banana pasata sau o cana de visine. Aranjarea se face - blatul I - crema - blatul II - crema - blatul I - crema - blatul II, iar deasupra se toarna o glazura facuta din ¾ de cana de zahar, o lingura de cacao, 3 linguri de apa care se fierb pana se ingroasa si se adauga 50 g unt. Se toarna fierbinte peste blatul umplut. Prajitura Parisul in flacari se face in tava patrata.
Prajitura Parisul in flacari se serveste dupa ce s-a racit.
Un tort bine insiropat, racoros si delicios!
Desert tort cu crema de iaurt si fructe de padureIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.