Prajitura Pishinger cu foi de napolitana si crema de ciocolata cu alune

Prajitura Pishinger cu foi de napolitana si crema de ciocolata cu alune se pregateste foarte usor si este delicios. Este o prajitura cu crema de ciocolata pe care o puteti pregati pentru orice ocazie festiva.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana de alune de padure (noisettes)
  • trei sferturi cana de smantana pentru frisca
  • 200g unt nesarat
  • 170g zahar
  • 1 lb (454 gr) de ciocolata cu lapte (de calitate)
  • 6 foi de napolitana -  reteta cere foi de napolitana cu ciocolata
  • eu n-am vazut asa ceva pe aici
  • le-am folosit pe cele simple

Mod de preparare

Prajitura Pishinger se pregateste foarte usor si este delicioasa. De la versiunea originala s-au dezvoltat mai multe variante, dar numele ii vine de la inventatorul sau, cofetarul din Vienna - Oscar Pischinger.

Se prajesc alunele usor, se lasa sa se raceasca si se macina fin.

Untul, smantana pentru frisca si zaharul se pun pe foc mic, amestecand continuu, pana cand incep sa se ingroase.

Adauga ciocolata in amestecul luat de pe foc si amesteca pana se topeste si se incorporeaza. Poti adauga acum si arome daca doresti.

Lasa crema putin sa se racoreasca si incorporeaza alunele.

Intinde 3 linguri de crema pe prima foaie de napolitana, adauga o noua foaie si crema si tot asa pana se termina crema. Acopera prajitura cu o folie protectoare si apas-o usor. Las-o asa 3 ore.

Deasupra topeste ciocolata sau pregateste o glazura de ciocolata si imbrac-o pe toata.

Las-o sa se intareasca dupa care poti s-o servesti.


Serveste prajitura Pishinger cu foi de napolitana si crema de ciocolata dupa ce s-a intarit glazura.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Cartofi cu piept de pui in sos de smantana

Pentru pranz este o mancare tare buna in care se imbina atat cartofii cat si carnea, acompaniate de un sos de smantana care...

Cartofi cu piept de pui in sos de smantana
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca