Prajitura Pozsony

Pentru décor: zahar pudra, pentru fiecare bucata ¼ compot de caise si 2-3 boabe de struguri albi Fierbem pastele in apa sarata, le strecuram, le

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 40 dkg paste in forma de patrat
  • 1 lingurita sare
  • 8 dkg unt
  • 4 oua
  • 7-8 linguri zahar
  • 2 dl smantana
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 2 pachete zahar vanilat
  • 4-5 linguri mac macinat
  • 1 lingura stafide
  • 6-7 linguri gem de caise

Mod de preparare

Pentru décor: zahar pudra, pentru fiecare bucata ¼ compot de caise si 2-3 boabe de struguri albi

Fierbem pastele in apa sarata, le strecuram, le clatim cu apa rece si le lasam sa se raceasca. Batem spuma untul si incorporam galbenusurile si 5-6 linguri de zahar. Apoi adaugam smantana, coaja de lamaie, pastele si albusurile batute spuma impreuna cu zaharul vanilat. Ungem cu unt un vas rezistent termic de 25x20 de cm in care punem 1/3 din amestecul obtinut. Presaram cu macul amestecat cu zaharul ramas si stafidele, acoperim cu inca 1/3 din amestec. Apoi ungem cu un strat de gem si acoperim cu restul amestecului. Coacem la cuptorul pre-incalzit la foc mediu 1 ora. Servim cald taiat in patrate, decoram fiecare bucata cu ¼ de compot de caise si 2-3 boabe de struguri albi.
Alte dulciuri delicioase recomandate

Prajitura cu capsuni

Tort capsuni

Spuma capsuni

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu blat de cacao si crema de vanilie

......nu imi vine nimic in minte decat ca sunt dezamagita ca frisca mi-a facut probleme dar nu m-am lasat si tot mi-a iesit...

Tort cu blat de cacao si crema de vanilie
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca