Prajitura pricomigdala este prajitura copilariei mele, cand mama facea prajituri din bunatatile din camara si ne imbata duminicile cu miresme delicioase.
Mod de preparare:
Se freaca untul cu zaharul pudra pana se face spuma. Se adauga oul, mirodeniile, laptele si praful de copt stins. Faina se incorporeaza" in ploaie". Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt. Se unge apoi deasupra cu gem. Pentru prepararea glazurii se mixeaza ouale cu zaharul si apoi se amesteca nuca macinata. Compozitia astfel obtinuta se toarna peste gem. Se da la cuptor 45 minute la foc poitrivit. Se taie fierbinte!
Prajitura pricomigdala se serveste dupa ce s-a racit, alaturi de o cafea aromata.
Reteta de prajitura pricomigdala a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Julix_2007.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa