Prajitura pufoasa cu branza de vaci

Pentru prajitura pufoasa cu branza de vaci va trebuie 7 oua, 300 g zahar, 5 linguri de smantana, 7 linguri de iaurt. Este o prajitura ce se prepara foarte usor, dar e delicioasa.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 7 oua
  • 300 g zahar
  • 5 linguri de smantana
  • 7 linguri de iaurt
  • coaja de lamaie
  • sare
  • 200 ml ulei
  • o lingurita de amoniac si
  • 2 ½ cani de faina.
  • 700 g branza
  • 200 g zahar
  • 3 oua intregi
  • un plic de vanilie si
  • 4 linguri de gris.

Mod de preparare

Pentru prajitura pufoasa cu branza de vaci, se bat spuma albusurile cu zahar, adaugam apoi galbenusurile, smantana, iaurtul, uleiul, lamaia, praful de amoniac si faina. Punem compozitia in tava tapetata cu margarina si faina. Peste compozitie, punem cu lingura pasta din branza, facuta din 700 g branza amestecata cu 200 g zahar, 3 oua intregi, un plic de vanilie si 4 linguri de gris, dupa care dam la cuptorul incalzit, timp de 45 de minute.


Dupa ce s-a copt pudram prajitura pufoasa cu branza de vaci cu zahar pudra si o portionam dupa dorinta, apoi o servim.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...