Prajitura pufoasa cu prune

Prajitura pufoasa cu prune aproape ca nu mai are nevoie de nicio descriere, numele ii spune tot. Atat doar ca trebuie sa o incercati (noi am facut-o!) ca sa va bucurati de aceasta prajitura delicioasa dar si de aromele intense de scortisoara.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 750g prune -spalate
  • si rupte in jumatate
  • se scoate samburele
  • 50g zahar
  • scortisora dupa gust
  • se amesteca tote si se lasa sa traga prunele zaharul si scortisora -se amesteca din ccand in cand. Se lasa asa cam o ora
  • 200 g unt/margarina (eu am pus unt)
  • 200 g zahar
  • 200g faina
  • 3 oua
  • 1 pachet de zahar vanilat
  • putin praf de copt(facultativ)

Mod de preparare

O prajitura cu fructe atat de simplu de facut!

Dupa ce prunele au stat la "macerat" dupa indicatiile de mai sus se pregateste aluatul.

Toate componentele pentru aluat se framsnta (merge foarte repede daca untul este la temperatura camerei).

Se adauga ouale pe rand si se face mai departe cu mixerul, pana e amestecat tot bine.

Se tapeteaza o tava cu unt si faina, se pune aluatul iar deasupra, jumatatile de prune.
Siropul pe care il lasa prunele nu se pune! 

Se incalzeste cuptorul la 170-175C. Prajitura se lasa cam 65-75 minute.

Este o prajitura pufoasa cu aroma intensa de scortisoara, daca folositi suficienta ;).

Reteta de prajitura pufoasa cu prune a fost propusa de Maya pe forum culinar.


Dupa ce s-a racit puteti pudra prajitura pufoasa cu prune cu zahar sau o puteti servi ca atare.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...