Prajitura pufoasa cu prune aproape ca nu mai are nevoie de nicio descriere, numele ii spune tot. Atat doar ca trebuie sa o incercati (noi am facut-o!) ca sa va bucurati de aceasta prajitura delicioasa dar si de aromele intense de scortisoara.
O prajitura cu fructe atat de simplu de facut!
Dupa ce prunele au stat la "macerat" dupa indicatiile de mai sus se pregateste aluatul.
Toate componentele pentru aluat se framsnta (merge foarte repede daca untul este la temperatura camerei).
Se adauga ouale pe rand si se face mai departe cu mixerul, pana e amestecat tot bine.
Se tapeteaza o tava cu unt si faina, se pune aluatul iar deasupra, jumatatile de prune.
Siropul pe care il lasa prunele nu se pune!
Se incalzeste cuptorul la 170-175C. Prajitura se lasa cam 65-75 minute.
Este o prajitura pufoasa cu aroma intensa de scortisoara, daca folositi suficienta ;).
Reteta de prajitura pufoasa cu prune a fost propusa de Maya pe forum culinar.
Dupa ce s-a racit puteti pudra prajitura pufoasa cu prune cu zahar sau o puteti servi ca atare.
Pentru ca mai aveam in congelator o bucata de ciolan afumat am facut o ciorbita acrita cu zeanma de varza.
Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti