Prajitura pufoasa cu prune

Prajitura pufoasa cu prune aproape ca nu mai are nevoie de nicio descriere, numele ii spune tot. Atat doar ca trebuie sa o incercati (noi am facut-o!) ca sa va bucurati de aceasta prajitura delicioasa dar si de aromele intense de scortisoara.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 750g prune -spalate
  • si rupte in jumatate
  • se scoate samburele
  • 50g zahar
  • scortisora dupa gust
  • se amesteca tote si se lasa sa traga prunele zaharul si scortisora -se amesteca din ccand in cand. Se lasa asa cam o ora
  • 200 g unt/margarina (eu am pus unt)
  • 200 g zahar
  • 200g faina
  • 3 oua
  • 1 pachet de zahar vanilat
  • putin praf de copt(facultativ)

Mod de preparare

O prajitura cu fructe atat de simplu de facut!

Dupa ce prunele au stat la "macerat" dupa indicatiile de mai sus se pregateste aluatul.

Toate componentele pentru aluat se framsnta (merge foarte repede daca untul este la temperatura camerei).

Se adauga ouale pe rand si se face mai departe cu mixerul, pana e amestecat tot bine.

Se tapeteaza o tava cu unt si faina, se pune aluatul iar deasupra, jumatatile de prune.
Siropul pe care il lasa prunele nu se pune! 

Se incalzeste cuptorul la 170-175C. Prajitura se lasa cam 65-75 minute.

Este o prajitura pufoasa cu aroma intensa de scortisoara, daca folositi suficienta ;).

Reteta de prajitura pufoasa cu prune a fost propusa de Maya pe forum culinar.


Dupa ce s-a racit puteti pudra prajitura pufoasa cu prune cu zahar sau o puteti servi ca atare.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftelute marinate in sos de rosii

  Chiftelutele marinate vor fi mereu in topul preferintelor noastre. Avand carne de porc, am evitat prajirea si am...

Chiftelute marinate in sos de rosii
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca