Prajitura racoroasa cu banane

Prajitura racoroasa cu banane este delicioasa si se pregateste foarte usor. Puteti sa o pregatiti si pe post de tort la aniversari speciale.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 400 gr biscuiti petite beurre
  • 50 gr unt
  • 2 linguri smantana (sau dupa preferinta)
  • 2 banane mari
  • coapte
  • 1 l lapte (pt budinca)
  • 8 linguri zahar (pt budinca)
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • frisca lichida

Mod de preparare

Aceasta reteta de prajitura racoroasa cu banane nu-mi apartine, dar eu i-am adus imbunatatiri! Eu o folosesc pe post de tort la zile de nastere (si nu numai) pentru ca este rapida si usor de facut! A prins de fiecare data!

Biscuitii se zdrobesc, (eu folosesc varianta sucitor pe o bucata de hartie, merge destul de repede) dupa care ii amestecam cu untul topit (sau la temperatura camerei) si cu smantana. Eu am pus doua linguri mari de smantana pentru ca nu era acrisoara si a dat un gust deosebit biscuitilor. Am omogenizat compozitia si, mai apoi, am asezat-o pe un platou ca baza (blat). Am tasat-o, dar fara sa insist la apasat pentru ca se intareste si o sa fie un pic greu cand taiem. Compozitia am pus-o la figider, acoperita cu o folie de plastic, pana ce am pregatit budinca si frisca. Mai apoi, am scos "blatul" de biscuiti, am asezat un strat de banane, taiate rondele, am pus budinca de vanilie rece (preparata conform instructiunilor de pe plic) si apoi frisca!


Se pastreaza la frigider pana la servire! Important: Se decoreaza dupa preferinta!
Acesta reteta este scrisa de Ana pentru concursul media-content. Si tu poti publica retete pe culinar.ro si ai sansa de a castiga un Iphone sau un Ipad.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Cartofi cu piept de pui in sos de smantana

Pentru pranz este o mancare tare buna in care se imbina atat cartofii cat si carnea, acompaniate de un sos de smantana care...

Cartofi cu piept de pui in sos de smantana
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca