Prajitura raffaello cu nuca de cocos

Prajitura raffaello cu nuca de cocos este o prajitura de casa delicioasa. Este o prajitura cu crema cu aroma intensa de cocos, blat fin si pufos.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • - 6 oua
  • - 6 linguri zahar
  • - 6 linguri ulei
  • - 6 linguri faina
  • - 1 jumatate de lingurita praf de copt
  •  
  • Sirop:
  • - 200 ml. apa
  • - 3
  • 4 pliculete zahar vanilinat
  •  
  • Crema:
  • - 250 ml. lapte
  • - 200 g. ciocolata alba
  • - 8 lg fulgi de nuca de cocos
  • - 6-7 lg frisca batuta
  •  
  • Ornat:
  • fulgi de nuca de cocos

Mod de preparare

Mod de preparare:

Prima data se face blatul.Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se bat cu sare.Albusurile se bat spuma,se adauga zaharul, uleiul si praful de copt, apoi galbenusurile. La final se incorporeaza faina .Se pune in tava hartie de copt.Se toarna blatul si se baga la cuptor pana se rumeste blatul (20-25 minute). Cand se raceste se taie in doua, o parte mai subtire si una mai groasa. Se face siropul cu apa si zaharul vanilinat.Se lasa sa fiarba putin, apoi se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Blatul mai gros se Blatul cel gros se aseaza pe platou si se insiropeaza cu siropul rece.

Crema se face la bain-marie:

Intr-o cratita se pune laptele si ciocolata alba. Cand se topeste ciocolata se adauga nuca de cocos.Se fierbe 2-3 munite apoi se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se adauga frisca batuta. Peste blatul insiropat se pune crema, apoi blatul subtire care se va insiropa si el. Din crema se opreste 2-3 linguri care se pune peste blatul subtire .Peste crema se presara nuca de cocos. Se taie dreptunghiuri.
Functiile fierbere innabusita si coacere ale aparatului Philips Multicooker sunt ideale pentru a realiza mai usor aceasta prajitura.


Se serveste prajitura raffaello cu nuca de cocos a doua zi, pentru a se insiropa bine.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de sunculita taraneasca cu legume, in punga, la cuptor

Îmi place să gătesc la cuptor, în pungă, deoarece mâncarea se face foarte ușor și este oarecum...

Reteta de sunculita taraneasca cu legume, in punga, la cuptor
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca