Prajitura rapida cu crema de lapte si capsuni

O prajitura cu blat din piscoturi insiropate cu capsuni si umplute cu crema de lapte aromata cu vanilie. Este o prajiturica racoroasa si la care nu trebuie sa folositi cuptorul.

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -750 ml lapte
  • -3 linguri Amidon
  • -5 linguri zahar
  • -1 pastaie vanilie
  • -300ml frisca
  • -400 gr Piscoturi
  • -500 gr capsuni+2 linguri zahar

Mod de preparare

200 gr capsuni spalati si curatati de codite ii punem intr-un vas pe foc impreuna cu 2 linguri de zahar si 50 ml apa si lasam pana da in clocot. Lasam la racit iar apoi cu blenderul facem o pasta. Putem adauga ceva coniac sau o alta bautura alcoolica daca va place. Crema : Intr-o ala punem amidonul alimentar, zaharul si semintele dintr-o pastaie de vanilie. Amidonul se poate inlocui cu faina dar sa stii ca amidonul face crema mai fina . Adaugam laptele treptat amestecand cu un tel para pentru a nu se fac gogoloase si punem pe foc mic. Amestecam continuu pana obtinem o budinca. Lasam la racit acoperita cu o folie alimentara pentru a nu face crusta . Cand este rece foarte bine adaugam frisca batuta si amestecam . Vom obtine o crema pufoasa si aromata. Restul capsunilor ii spalam si taiem in felii subtiri. Incepem sa asamblam prajitura : intr-un vas punem o folie alimentara si incepem sa asezam primul strat de piscoturi (jumate din ele) , fiecare piscot trecut prin capsunii blenduiti , acestia vor insiropa piscoturile. Punem peste piscoturi jumate din capsuni taiati felii si apoi 3/4 din crema si restul capsunilor feliati . Nivelam si asezam restul piscopturilor trecute prin capsunii facuti sos cu ajutorul blenderului. Acoperim cu o folie alimentara si dam la frigider pentru 2 ore. Scoatem din frigider si luam folia alimentara care este deasupra. Apoi rasturnam si luam si cealalata folie. Punem deasupra crema ramasa , ornam si servim .

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!