Prajitura rasturnata cu mere

Azi va propun o reteta de prajitura cu mere si cu frisca. Este o prajitura relativ rapida si destul de ieftina.

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -800 gr mere razuite
  • -50 gr unt
  • -zahar (2-3 linguri )
  • -1 lingurita scortisoara macinata
  • -50 gr stafide
  • -esenta rom
  • -3 oua
  • -2 linguri apa
  • -5 linguri faina
  • -5 linguri de zahar
  • -1 lingurita cacao
  • -1/2 plic parf de copt
  • -200 ml smantana de frisca +2 linguri zahar+coaja razuita de la o lamaie
  • Extra: -30 gr unt

Mod de preparare

La aceasta reteta, eu am folosit mere razuite in toamna si puse la pastrat, in congelator. In punga am avut 800 gr de mere. Daca folositi mere proaspete, cumparati 1 kg de mere, de preferinta acrisoare, pe care sa le curatati de coaja si de samburi. Se dau pe razatoarea mare.

Intr-un vas, pe foc, punem untul, merele, zaharul si scortisoara si le calim pana cand se inmoaie usor si se reduce zeama (10 minute). Amestecam in mere stafidele.

Le lasam la racit.

O forma de tarta cu diametru de 20 cm, o ungem bine pe toata suprafata cu unt.

Merele calite si racite le punem in forma si le nivelam uniform.


Pt blat :

Ouale le batem impreuna cu zaharul si cu putina esenta de rom, pana isi schimba culoarea. Adaugam apa, faina si praful de copt si omogenizam.

Turnam ¾ din compozitie peste mere, iar in compozitia ramasa, punem cacao si omogenizam din nou.

Turnam peste blatul galben si dam forma la cuptor, pentru 15-20 minute, la 180 grade C.

Lasam prajitura la racit putin si o rasturnam pe un platou sau pe un gratar. Trebuie sa se raceasca foarte bine, inainte sa intindem frisca peste ea.

Smantana de frisca din frigider o batem pana se intareste, punem in ea coaja razuita de la o lamaie si zaharul pudra. Amestecam si intindem peste prajitura.

Decorati cum doriti si cu ce doriti, puneti prajitura la frigider si lasati sa se raceasca.

Pofta buna!

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa