Prajitura rasturnata cu mere

Azi va propun o reteta de prajitura cu mere si cu frisca. Este o prajitura relativ rapida si destul de ieftina.

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -800 gr mere razuite
  • -50 gr unt
  • -zahar (2-3 linguri )
  • -1 lingurita scortisoara macinata
  • -50 gr stafide
  • -esenta rom
  • -3 oua
  • -2 linguri apa
  • -5 linguri faina
  • -5 linguri de zahar
  • -1 lingurita cacao
  • -1/2 plic parf de copt
  • -200 ml smantana de frisca +2 linguri zahar+coaja razuita de la o lamaie
  • Extra: -30 gr unt

Mod de preparare

La aceasta reteta, eu am folosit mere razuite in toamna si puse la pastrat, in congelator. In punga am avut 800 gr de mere. Daca folositi mere proaspete, cumparati 1 kg de mere, de preferinta acrisoare, pe care sa le curatati de coaja si de samburi. Se dau pe razatoarea mare.

Intr-un vas, pe foc, punem untul, merele, zaharul si scortisoara si le calim pana cand se inmoaie usor si se reduce zeama (10 minute). Amestecam in mere stafidele.

Le lasam la racit.

O forma de tarta cu diametru de 20 cm, o ungem bine pe toata suprafata cu unt.

Merele calite si racite le punem in forma si le nivelam uniform.


Pt blat :

Ouale le batem impreuna cu zaharul si cu putina esenta de rom, pana isi schimba culoarea. Adaugam apa, faina si praful de copt si omogenizam.

Turnam ¾ din compozitie peste mere, iar in compozitia ramasa, punem cacao si omogenizam din nou.

Turnam peste blatul galben si dam forma la cuptor, pentru 15-20 minute, la 180 grade C.

Lasam prajitura la racit putin si o rasturnam pe un platou sau pe un gratar. Trebuie sa se raceasca foarte bine, inainte sa intindem frisca peste ea.

Smantana de frisca din frigider o batem pana se intareste, punem in ea coaja razuita de la o lamaie si zaharul pudra. Amestecam si intindem peste prajitura.

Decorati cum doriti si cu ce doriti, puneti prajitura la frigider si lasati sa se raceasca.

Pofta buna!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Crema de zahar ars

Este un "dulce" foarte usor de facut, dar care necesita sa stea mult timp la cuptor, cel putin la al meu. Este...

Crema de zahar ars
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca