Prajitura rasturnata cu rubarba

Prajitura rasturnata cu rubarba face parte din seria retetelor de prajituri simple dar delicioase. Aroma acrisoara a rubarbei se potriveste de minune in deserturi delicioase.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru crusta:
  • 4 linguri unt
  • topit
  • 1/2 cana de faina
  • 1/4 cana de zahar
  • un varf cutit de sare
  • Ingrediente pentru aluat:
  • 180 g de unt (120 g + 60 g)
  • 2 oua mai mari
  • 1 cana de zahar pudra
  • 1 1/2 cani de faina
  • 1 1/2 lingurite praf de copt
  • un varf cutit de sare
  • coaja rasa de la portocala
  • 1 lingura de suc de portocale proaspat stors
  • 1 cana de smantana (18% grasime)
  • In plus:
  • 500 g rubarba
  • 3/4 cana de zahar

Mod de preparare

Este o prajitura rapida si suculenta, in care untul se completeaza perfect cu celelalte ingrediente, rezultand o prajitura cu rubarba foarte delicioasa. In plus, ingrediente la indemana oricui. In caz ca nu doriti sa folositi rubarba, o puteti inlocui cu alte fructe de sezon, cum ar fi capsuni sau chiar cirese.

Pentru a prepara crusta amestecam intr-un castron toate ingredientele si dam deoparte.

Intre timp, se pregateste aluatul. Se amesteca faina cernuta impreuna cu praf de copt si sare. Intr-un alt recipient se amesteca 120 grame de unt cu zaharul, apoi se adauga coaja si sucul de portocale. Dupa ce obtineti un amestec omogen se pun si cele doua oua batute separat.

Incorporati la aceasta compozitie amestecul de faina si smantana.

Incalziti cuptorul la 180 de grade Celsius.

Spalati rubarba sub jet de apa rece, apoi dati pe un prosop de bucatarie sa se zvante. Dupa aceea taiati in cubulete, amestecati cu zaharul si lasati timp de 2 minute.
Distribuiti compozitia pentru crusta pe baza formei si o apasati usor cu dosul unei linguri. Distribuiti si untul ramas (cele 60 de grame) taiat in cubulete, amestecul de rubarba si aluatul.

Dati la cuptor si coaceti timp de 60 de minute sau pana cand prinde o culoare aurie.

Dupa coacere, scoateti de la cuptor si lasati sa se raceasca in tava, desprindeti usor prajitura de pe marginea formei, apoi o rasturnati.

Daca doriti sa faceti o placinta cu rurbarba, cititi reteta aici.


Prajitura rasturnata cu rubarba se poate servi atat ca desert dupa mesa de pranz cat si dimineata la micul dejun, alaturi de o cana cu ceai fierbinte.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Spaghete carbonara, reţetă adaptata

Intreaga blogosfera culinara comenteza indelung daca reteta originala de spaghete carbonara contine sau nu smantana. Nu vreau...

Spaghete carbonara, reţetă adaptata
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca