Prajitura rece

Pentru prajitura rece se face un blat rece din 600 g biscuiti pisati, 600 g nuca macinata, 600 g zahar pudra.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g biscuiti pisati
  • 600 g nuca macinata
  • 600 g zahar pudra
  • o lingura de cacao
  • 6 albusuri
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 600 g zahar
  • o vanilie
  • 3 linguri de ness
  • 300 g unt si
  • 5 bucati de rahat

Mod de preparare

Pentru prajitura rece se face un blat rece din 600 g biscuiti pisati, 600 g nuca macinata, 600 g zahar pudra, o lingura de cacao si 6 albusuri batute spuma. Totul se amesteca cu zeama de compot, iar amestecul se pune, cu mana, intre 2 foi de napolitana si se preseaza timp de 30 de minute.
Crema – 6 galbenusuri se bat spuma cu 600 g zahar, o vanilie si 3 linguri de ness. Totul se bate pe baie de aburi, iar cand este rece, se amesteca cu 300 g unt si 5 bucati de rahat taiat marunt. Peste napolitana presata, se toarna crema cu rahat, iar deasupra se aseaza o glazura rece.


Prajitura rece este un desert delicios si se serveste glazurata.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...