Prajitura Revani

Ouale, zaharul, zaharul vaniliat si uleiul de masline se mixeaza bine impreuna, se adauga grisul si faina amestecata cu praful de copt. Dupa ce totul

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 gr. gris
  • 100 gr faina
  • 100 gr. zahar
  • 4 oua
  • 3 ls ulei masline
  • 1 pac.praf copt
  • 1 pac. zahar vaniliat
  • SIROPUL:
  • 300gr.zahar
  • 400ml. apa

Mod de preparare

Ouale, zaharul, zaharul vaniliat si uleiul de masline se mixeaza bine impreuna, se adauga grisul si faina amestecata cu praful de copt.

Dupa ce totul s-a mixat bine se toarna intr-o forma rezistenta la temp. inalte, unsa cu unt sau margarina.

Forma se introduce in cuptorul incins la o temp.de 175gr.C pt.30-40 min.

SIROPUL:

Zaharul si apa se pun impreuna la fiert,iar cind incepe se fiarba, la primul blup se adaoga 2-3 stropi de suc de lamiie.

Dupa 4-5 blupuri se trage totul de pe foc si se lasa la racit.

Cind prajitura si siropul doar caldute sint ,cu ajutorul unei lingurite se insiropeaza prajitura.

Totul se lasa sa se insiropeze bine ca. 3 ore.

Se seveste cu frisca batuta cu/sau pt. cine doreste fulgi de cocos.


Pofta buna!

Reteta Prajitura Revani a fost propusa de Afrodite pe forum culinar.ro

Alte retete de prajituri gasiti aici:

Prajitura Rudy,

Negresa blonda

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv rulada cu sunca si branzeturi

Aceasta rulada este grozava, atat calda cat si rece! Am servit din ea fie cu un pahar de iaurt, fie faceam repede o salata...

Aperitiv rulada cu sunca si branzeturi
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca