Prajitura Royal

Prajitura Royal este o reteta de prajitura deosebita, cu blat de nuca si crema fina de iaurt. In plus este o prajitura si foarte aspectuoasa, potrivita pentru mesele festive.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Cantitati blat:
  • 5 oua mari
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • un plic zahar vanilat
  • O lingura rasa de faina
  • o lingurita rasa de praf de copt
  • 1/2 lingurita de praf de scortisoara
  • 250 g nuca macinata
  •  
  • Cantitati crema:
  • 200ml frisca lichida
  • 200g iaurt de capsuni
  • 3 linguri de zahar pudra vanilat
  • 1/2 tableta de ciocolata cu alune(cca 50 g)
  • 10 g gelatina
  •  
  • Ornat:
  • 3 linguri de frisca
  • aschii de ciocolata
  • ciocolata decor

Mod de preparare

1. Se bat spuma tare albusurile cu un praf de sare ,cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se adauga galbenusurile zdrobite, lingura de faina amestecata cu praful de copt si scortisoara si la final miezul de nuca macinat fin.

2. Se unge si tapeteaza cu hartie o tava de copt, se toarna aluatul si se da la copt cca 12-15 minute la foc potrivit in cuptorul preincalzit.

3. Blatul copt se desporinde de hartie, se taie in doua jumatati pe verticala

4. Se mixeaza frisca pana se intareste, oprim 3-4 linguri pentru ornat, restul se amesteca cu iaurtul de fructe si 3 linguri de zahar pudra vanilat, se toarna gelatina inmuiata in 50 ml apa si apoi topita la bain -marin, in fir subtire si la final tableta de ciocolata rasa.

5.Din aceasta crema se opresc 4-5 linguri pentru ornat deasupra, restul se toarna pe jumatae de blat, se aseaza si cealalta jumatate deasupra, presand usor, se unge cu un strat de crema pe care il nivelam (eu am folosit un pieptan pentru prajituri), apoi decoram dupa imaginatie cu frisca, ciocolata si bombonele decor.

Se lasa prajitura 2 ore la frigider inainte de a o taia bucati potrivite..

Reteta de prajitura Royal a fost propusa de ani67 pe forum culinar.


Serviti prajitura Royal in portii individuale, dupa ce a stat la rece.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Sandwichuri cu muraturi si preparate din carne, la panini maker

Astfel de sandwich-uri pot fi preparate fie la cuptor, în tigaie sau în sandwich maker ca în cazul de...

Sandwichuri cu muraturi si preparate din carne, la panini maker
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca