Prajitura Roza in trei culori

Prajitura Roza in trei culori se face din 400 g faina, 1 praf de copt, 120 g untura, 120 g zahar, 1 ou si smantana.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 400 g faina
  • 1 praf de copt
  • 120 g untura
  • 120 g zahar
  • 1 ou si
  • smantana cat se cere pentru a se lucra usor
  • Crema:
  • 250 g unt
  • 250 g zahar pudra
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri de faina
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri de cacao
  • o lingura de rom si
  • o vanilie.

Mod de preparare

Pnetru prajitura Roza in trei culori se face un aluat din toate ingredientele.Se imparte in trei si se fac 3 foi pe dosul tavii. Pentru crema, untul se freaca spuma cu zaharul, laptele se fierbe, apoi se face un sos din faina si zahar. Dupa ce s-a racit, se amesteca cu untul frecat spuma si se imparte in doua parti egale, in una se pune rom si vanilie, iar in cealalta doua linguri de cacao, apoi se umplu foile.


Pe ultima foaie, se pune o glazura de ciocolata si prajitura Roza in trei culori se poate servi.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Chec rece cu fistic si ciocolata alba

O minunatie de arome!

Chec rece cu fistic si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos