Prajitura rulata, cu mere

150 gr faina se amesteca cu uleiul, otetul si apa cu sare. Se amesteca apoi restul de faina cu margarina pana devine ca o pasta. Primul aluatul se se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 gr margarina
  • 1 lingura otet
  • 300 gr faina
  • 1 lingura ulei
  • 1 ou
  • sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • scortisoara
  • 1
  • 5 kg mere

Mod de preparare

150 gr faina se amesteca cu uleiul, otetul si apa cu sare. Se amesteca apoi restul de faina cu margarina pana devine ca o pasta. Primul aluatul se se intinde in foaie si se unge cu pasta. Se ruleaza totul si se taie in trei. Se da rulada la rece pentru 20 de minute. Merele se rad pe razatoare si se pun apoi cu zahar pe foc, pana lasa intreaga zeama. Se las apoi sa se raceasca si se amesteca apoi cu zaharul vanilat si putina scortisoara. Se intind foile de aluat, se asaza mere pe fiecare dintre foi, se ruleaza si se pune intr-o tava. Se ung deasupra cu unt si se dau la cuptorul cald, sa se coaca.


Se servesc cu frisca.

Alte retete de prajituri:

Tiramisu

Prajituri simple

Prajitura cu visine

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...