Prajitura ruseasca

Se freaca spuam untul impreuna cu zaharul si se adauga smantana. Se incorporeaza rand pe rand galbenusurile, apoi fructele din dulceata si albusurile

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr telemea
  • 200 gr unt
  • 250 gr smantana
  • 200 gr zahar
  • 4 linguri cu dulceata de visine
  • 3 oua
  • 3 linguri de faina
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se freaca spuam untul impreuna cu zaharul si se adauga smantana. Se incorporeaza rand pe rand galbenusurile, apoi fructele din dulceata si albusurile batute spuma tare. Se toarna compozitia peste telemeaua rasa si se amesteca incet. Se toarna compozitia intr-o tava iar aceasta se pune peste un vas cu apa coloctita. Se introduce in cuptor si se lasa 45 de minute la copt.


Dupa ce s-a racit, se taie felii si se pudreaza cu zahar.

Alte retete de dulciuri:

Cornulete cu rahat Cozonac moldovenesc

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...