Faina se amesteca cu un praf de sare, jumatate din cantitatea de unt si 100 ml cu vin alb. Aluatul se framanta bine si se lasa apoi la rece o ora. Se
Faina se amesteca cu un praf de sare, jumatate din cantitatea de unt si 100 ml cu vin alb. Aluatul se framanta bine si se lasa apoi la rece o ora. Se scoate din frigider si se framanta din nou cu jumatate din untul ramas. Se lasa din nou la rece si se mai repeta odata operatioa. Se intinde apoi o foaie groasa de 1 cm, se taie forme geometrice si se coc la foc mare.
Prajitura se serveste dupa ce s-a racit, pudrata cu zahar farin.
Alte retete de dulciuri:
Turta dulce
Cozonac moldovenesc
Prajitura televizor
Incearca aceasta reteta usoara de briose cu afine si faina integrala, perfecte pentru un mic dejun sanatos sau gustare. Fara...
Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasaBriosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...
Briose cu afine - reteta de briose pufoase