Prajitura Tuxedo

O prajitura minunata pentru Mos Craciun si nu numai! Dulciuri pentru Mos Craciun

Portii
12
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 oua
  • 125 ml ulei
  • 250 ml iaurt
  • 125 ml cafea gata preparata
  • 250 g faina
  • 50 g cacao
  • 150 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 300 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata amaruie (55% cacao)
  • 200 ml frisca
  • 250 g ciocolata alba
  • visine din visinata (dupa preferinte)
  • 2-3 lg din crema de ciocolata neagra

Mod de preparare

Blatul:

Intr-un bol, se mixeaza ouale cu uleiul, iaurtul si cafeaua preparata si racita. Restul ingredientelor uscate se amesteca bine apoi se incorporeaza in amestecul lichid, amestecand bine pana la omogenizare. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru aproximativ 40-45 minute (pana trece testul scobitorii). Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Crema de ciocolata neagra:

Intr-un ibric, se pune frisca lichida si ciocolata rupta bucati. Se aduce la punctul de fierbere si se amesteca bine pana se topeste toata ciocolata si se omogenizeaza. Se da la rece pentru minim 30 de minute, dupa care se mixeaza pana devine pufoasa si isi schimba culoarea.

Crema de ciocolata alba:

Se pune pe foc frisca impreuna cu ciocolata rupta bucati si se amesteca pana se topeste si se omogenizeaza. Se da la rece pentru minim 30 de minute, dupa care se mixeaza bine pana se obtine o crema densa, pufoasa. Visinele din visinata se curata de samburi, cate doriti, si se lasa deoparte pastrand cateva visine si intregi.

Asamblare prajitura:

Se taie blatul in doua. Se asaza o parte pe un platou, se unge cu crema de ciocolata neagra (pastram 2-3 linguri din crema), se asaza visinele fara samburi peste crema si se da la rece pentru 30 de minute. Se scoate din frigider si se pune deasupra crema de ciocolata alba si se da din nou la frigider. Se scoate si se asaza blatul peste crema alba si se unge deasupra cu crema de ciocolata neagra pastrata. Se orneaza cu visine intregi, se portioneaza si se serveste. Pofta buna sa aveti!

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Macare de praz cu masline la slow cooker Crock-Pot

Bun aparatul asta, face mancare singur!

Macare de praz cu masline la slow cooker Crock-Pot
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos