Prajitura ungureasca Rozsi

Framantam ingredientele pentru aluat in afara de praful de cacao si il impartim in 3 parti, le coacem pe tava intoarsa. Intr-o foaie adaugam cacao si

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 45 dkg faina
  • 18 dkg margarina
  • 15 dkg zahar pudra
  • 1 plic praf de copt
  • 3 galbenusuri
  • Coaja de la o lamaie rasa
  • Smantana
  • 2 dkg praf de cacao
  • Pentru crema:
  • 1 budinca de vanilie
  • 2
  • 5 dl lapte
  • 20 dkg margarina
  • 20 dkg zahar pudra
  • Pentru decor:
  • 3 albusuri
  • 18 dkg zahar pudra

Mod de preparare

Framantam ingredientele pentru aluat in afara de praful de cacao si il impartim in 3 parti, le coacem pe tava intoarsa. Intr-o foaie adaugam cacao si smantana. Crema: fierbem budinca in lapte, batem spuma 20 dkg margarina, 20 dkg zahar pudra si 1 zahar vanilat. Ungem o foaie galbena cu gem si pozitionam deasupra foaia maro, intindem crema si acoperim cu cealalta foaie galbena. Amestecam 3 albusuri cu 18 dkg zahar la abur si ungem glazura ct e calda pe prajitura, presaram cu fulgi de ciocolata.
Alte retete recomandate

Prajitura cu visine

Tarta fructe

Dulceata de visine

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...