Prajitura vieneza

Prajitura vieneza este una dintre preferatele mele datorita blatului cu nuci care umple casa cu aromele lui de toamna.

Portii
20
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 6 albusuri;
  • 6 linguri faina;
  • 10 linguri nuca macinata;
  • 5 linguri zahar;
  • 2 linguri cacao;
  • 200 g unt nesarat;
  • 1 lingura zahar vanilat;
  • 1 lingura praf de copt;
  • Putina zeama de lamaie;
  • 1 varf lingurita sare;
  • Pentru stratul (glazura) de deasupra:
  • 6 galbenusuri;
  • 6 linguri zahar;
  • Ciocolata neagra

Mod de preparare

Pentru aceasta prajitura, vom separa ouale. Batem cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma, apoi adaugam zaharul si 1 lingura zahar vanilat si amestecam pana cand spuma devine lucioasa si suficient de consistenta. Este timpul sa adaugam untul (untul trebuie sa fie la temperatura camerei, ca sa fie moale si usor de amestecat cu celelalte ingrediente), cacaoa si amestecam cu mixerul. Adaugam cele 10 linguri (pline) cu nuca si cele 6 linguri cu faina. Praful de copt se dizolva in putina zeama de lamaie si se toarna peste compozitie, amestecand cu o lingura de jos in sus. Asezam compozitia rezultata intr-o tava, pe hartie de copt, o coacem la cuptorul preincalzit 20 de minute la foc mediu. In acest timp, ne vom ocupa de galbenusuri. Acestea se amesteca bine cu cele 6 linguri de zahar ramase, pana obtinem o crema.

Cand se dizolva zaharul, crema devine alba. Scoatem tava din cuptor, adaugam aceste galbenusuri, intinzand bine, apoi mai dam tava la cuptor pentru inca 20 de minute. Scoatem tava din cuptor si putem rade ciocolata peste prajitura. Obtinem cam 20-22 prajituri (chiar si mai multe, asta depinde de cum o taiem) Se serveste rece. Pofta Buna!

Portii: 20 Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/03/prajitura-vieneza-3.html

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa