Prajitura Visinica

Pentru prajitura Visinica se face un blat din 200 g zahar pudra, 6 galbenusuri, 5 linguri de ulei, 3 linguri de lapte.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g zahar pudra
  • 6 galbenusuri
  • 5 linguri de ulei
  • 3 linguri de lapte
  • 2 linguri de cacao
  • 150 g faina si
  • o lingurita de bicarbonat
  • Crema :
  • o budinca de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 4 linguri de zahar
  • 200 g unt si
  • 200 g zahar
  • Glazura I :
  • 6 albusuri
  • 12 linguri de zahar
  • Glazura II:
  • 3 linguri de apa fierbinte
  • 8 linguri de zahar pudra
  • 2 linguri de ulei si
  • 2 linguri de cacao.

Mod de preparare

Pentru prajitura Visinica, se face un blat din 200 g zahar pudra, 6 galbenusuri, 5 linguri de ulei, 3 linguri de lapte, 2 linguri de cacao, 150 g faina si o lingurita de bicarbonat. Se coc doua foi in tava tapetata cu ulei si faina – aluat de chec. Crema – o budinca de vanilie, 400 ml lapte, 4 linguri de zahar care se fierb, iar cand este rece se amesteca cu 200 g unt si 200 g zahar.
Asezarea se face: blat – crema – blat – crema – visine – glazura I – glazura II. Glazura I se face din sase albusuri batute spuma pe baie de aburi si douasprezece linguri de zahar. Glazura II, rece, consta in 3 linguri de apa fierbinte, 8 linguri de zahar pudra, 2 linguri de ulei si 2 linguri de cacao.


Prajitura Visinica se serveste dupa ce s-a racit.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de burta express

Cu totii stim ca pentru a prepara o ciorba de burta necesita mult timp, insa astazi vin cu o varianta mai rapida, de a o gati...

Ciorba de burta express
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca