Prepararea blatului : 8 albusuri se bat spuma si se adauga treptat zaharul, amestecand cu mixerul. Se adauga nuca peste spuma si se mesteca cu dosul
Prepararea blatului :
8 albusuri se bat spuma si se adauga treptat zaharul, amestecand cu mixerul.
Se adauga nuca peste spuma si se mesteca cu dosul lingurii de lemn.
Se incalzeste cuptorul la 180 grade, si se coc 2 foi pe dosul tavii cca 10-15 min pe hartie de copt, impartind compozitia in 2 parti egale.
Pentru crema : Toate ingredientele se pun la fiert pe baie de aburi.Si se amesteca pana se ingroase si se face ca si o glazura.
Se pune unul din blaturi cu foaia de copt in sus,dupa care se pune peste jumatate din compozitia cremei si se niveleaza bine.Se pune peste glazura si blatul 2 tot cu foaia de copt in sus,iar pe deasupra se pune restul de crema.
Prajitura se da la frigider 1-2 ore pana se intareste crema. Reteta Prajitura Vulcanul a fost propusa de mimmmi pe forum culinar.ro
Alte retete cu nuca gasiti aici:
Desert Amarena (nuca),
Tort cu nuca ,
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
O prajitura aerata cu o aroma intensa de vanilie si usor acrisoara, o prajitura racoroasa si nu foarte dulce.
Desert prajitura cu mac, crema de vanilie si gem de caiseOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj