Prajitura zebra

Se freaca bine galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat si apoi se adauga frecindu-se continuu apa si uleiul. Se adauga faina amestecata cu praful de

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 2 pachete zahar vanilat
  • 125 ml apa calduta
  • 250 ml ulei
  • 375 g faina
  • 1 pachetel praf de copt
  • 5 albuse
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare

Se freaca bine galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat si apoi se adauga frecindu-se continuu apa si uleiul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si apoi cernuta ,iar albusurile batute spuma se inglobeaza in masa de aluat, usor se imparte aluatul in 2 parti. O jumatate se

amesteca cu cacao ,o jumatate ramine asa alb .

Intr-o forma rotunda se pun in mijloc 2 linguri de

aluat alb si apoi exact in mijlocul aluatului alb se pun 2 linguri de aluat maro. Peste el se pun iar in mijloc 2 linguri de aluat alb si tot asa mai departe

pina termini toata coca. Tava se unge si se presara cu putin prezlu. Cuptorul se incalzeste inainte la 180 grade. Se baga

cu grija prajitura in cuptor( sa nu se amestece

culorile), si se lasa 50-60 minute(incerci cu scobitoarea). Se scoate apoi si se raceste.

Glazura: 150 g zahar praf se cern si se amesteca cu 2 linguri suc de lamaie si 3-4 linguri de apa. Se obtine o masa fluida cu care se acopera prajitura . Se lasa sa se

usuce.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...