Prajiturele

Se pun intr-un castron si se fraca cu lingura zaharul, ouale si coaja de portocala. Se adauga apoi faina, scortisoara si bicarbonatul amestecat in fa

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr zahar pudra
  • 3 oua intregi
  • coaja rasa de la o portocala
  • 250 gr faina
  • 1 varf de cutit de bicarbonat
  • 1 praf de scortisoara

Mod de preparare

Se pun intr-un castron si se fraca cu lingura zaharul, ouale si coaja de portocala. Se adauga apoi faina, scortisoara si bicarbonatul amestecat in faina. Aluatul se framanta bine si se aduna in forma de minge. Se rupe din el cate o bucatica si se formeaza intre palme bule de marimea unei nuci. Se pun pe tava si se apasa cu degetul, cat sa se formeze o gropita in care se pune o jumatate de miez de nuca, migdala aluna. Se introduc in cuptor si se lasa la copt la foc mic.


Se servesc dupa ce s-au racit.

Alte retete de prajituri:

Turta dulce Prajitura snikers Prajituri simple

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii