Prajiturele cu caise si ciocolata

Prajiturele cu caise si ciocolata este un desert delisios. aceasta reteta de prajituri se pregateste in doua ore. Pentru a pregati prajiturelele cu caise si ciocolata aveti nevoie de faina, zahar, ciocolata si caise

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg caise
  • 200g zahar
  • 300 g frisca lichida
  • 2 pachetele zahar vanilat
  • 1/2 pliculet granule de gelatina
  • 1 pachet foi de cacao
  • 200g ciocolata neagra
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingurita unt

Mod de preparare

Am pus un vas cu 2 litri de apa la fiert, am ales cele mai frumoase caise, le-am spalat, iar cand apa a fiert, am pus caisele in aceasta apa si le-am lasat 5 minute, apoi le-am trecut printr-un jet de apa rece. Caisele s-au curatat foarte frumos de coaja.
Le-am scos samburii si apoi le-am pus intr-o craticioara la fiert impreuna cu zaharul, le-am lasat sa fiarba impreuna 15 minute pana s-a format un fel de gem lichid. Caisele si-au lasat destul de multa apa asa ca am scurs un pic gemul format, reducand astfel cantitatea de lichid; pentru a obtine o constistenta uniforma le-am mixat 3 minute cu mixerul la turatie maxima. Am adaugat zaharul vanilat, gelatina am hidratat-o intr-o lingura de apa si am adaugat-o si pe ea piureului obtinut care inca era cald.(daca intre timp se raceste, puteti reaseza craticioara pe foc dar numai putin, sa nu fiarba!, astfel incat gelatina inmuiata sa se poata dizolva uniform.)
Am lasat amestecul la racit si am mixat foarte bine frisca. Cand piureul de caise s-a racit bine de tot, l-am adaugat incet peste frisca, am obtinut o crema de o culoare tare frumoasa!

Pe o bucata de staniol am pus prima foaie de cacao si am pus peste ea primul strat de crema, din nou foaie de cacao si din nou crema, pana am terminat toate foile.
Din ciocolata, lapte si unt am format o glazura pe care am turnat-o peste toata prajitura. Am dat totul la frigider pentru 2 ore si apoi am taiat mici bucatele.


Am decorat prajiturelele cu cate un strop de crema ramasa si cate o bucata mica de caisa.
Alte retete recomandate:

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu caise, visine si bezea

O combinatie ideala pentru vremea de afara!

Prajitura cu caise, visine si bezea
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii