Prajiturele paianjen

Pentru prajiturele paianjen untul se mixeaza cu zaharul, se adauga sarea, galbenusurile, laptele, esenta si faina.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 125 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • un praf de sare
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri lapte
  • esenta de vanilie
  • 250 g faina

Mod de preparare

Pentru prajiturele paianjen untul se mixeaza cu zaharul, se adauga sarea, galbenusurile, laptele, esenta si faina. Se amesteca totul si nu se framanta prea mult, daca vrem ca fursecurile sa iasa cat mai fragede.

Aluatul se pune in folie alimentara si se da la rece pentru 15-20 minute. Se intinde apoi in foaie si se decupeaza fursecurile.

Se coc in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina timp de 15-20 minute. Se lasa sa se raceasca si se decoreaza cu pasta din zahar farin. Foarte folositoare pot fi creioanele pentru decor de la Dr.Oetker.


Prajiturelele paianjen se servesc la ceai sau cafea.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de briose cu dovleac si ciocolata neagra

Ador prăjiturile cu dovleac. Pregătesc această Reteta de briose cu dovleac si ciocolata neagra în fiecare an,...

Reteta de briose cu dovleac si ciocolata neagra
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca